Parlar en públic

Parlar en públic

Presentació

A la vida professional hi ha moments en els que ens toca fer una presentació davant d’una audiència i llavors se’ns presenten preguntes que a vegades no sabem com contestar: com fer les diapositives? M’he de fer un guió? Com ho faig per no oblidar-me de tot el que vull dir? Com estructuro els continguts? Com començo? Què faig si em quedo en blanc? Si estic nerviós, es notarà? Com acabo? En aquest curs intentarem contestar a totes aquestes preguntes i d’altres per, sobretot, donar-te seguretat per fer una bona presentació.

Objectiu

 • Conèixer i practicar els factors clau que ajuden a fer una presentació clara, amena i que mantingui l’atenció de l’auditori.

Continguts (modificables)

 1. Introducció. Com començar. Com acabar.
 2. Confecció d'una diapositiva. Presentació d’estadístiques.
 3. Preparar una presentació. Entrada, desenvolupament, tancament. Entrada. Les quatre maneres de començar. Tancament. Les tres coses que cal dir.
 4. Estructurar els continguts. Com li agrada al cervell rebre la informació. Preparar blocs de continguts. Transicions entre blocs.
 5. Preparar els recursos per mantenir l’atenció. El con de Dale. La necessitat de tenir un guió. Com fer el guió. El retorn a l’agenda. Assajar la intervenció. Com cal assajar. Fer front a la por escènica.
 6. Parlar en púbic. Els 10 minuts abans de començar a parlar. Principis comunicatius. Actituds del presentador.
 7. Comunicació no verbal. Proxèmica. Cinèsica. Expressió facial. Mirada. La veu. Volum, modulació, dicció. Ús dels silencis. Ús de recursos didàctics.
 8. Els participants. Afrontar situacions complicades.
 9. Torn obert de paraules.
 10. Presentar a algú.
 11. Especial MAC: alfa instantani, air drop, imbrincar diapositives, capturar i gravar la pantalla, el dit com a punter i zoom de pantalla.
 12. Pla individual de treball.

T'interessa
aquest curs?

Si t’interessa per la teva organització, omple el formulari i em posaré en contacte.

Responsable: Oriol Güell Custodio Finalitat: enviament de publicacions i ofertes així com correus comercials. Legitimació: el teu consentiment en aquest formulari. Destinataris: Oriol Güell Custodio. Podràs exercir els teus Drets d’Accés, Rectificació, Limitació, Oposició o Supressió de les dades a oriol.guell.custodio@copc.cat. Per a més informació consulti la nostra Política de Privacitat.

Cursos relacionats

Formació a mida

Si tens una necessitat formativa i creus que et puc ajudar, contacta. Imparteixo molts cursos que em sol·liciten a mida i altres que no estan al web, per exemple: