Gestió d’emocions, sentiments i estrès

Gestió d’emocions, sentiments i estrès

Presentació

Segurament pocs de nosaltres sabríem diferenciar clarament una emoció d’un sentiment. Emocions, sentiments i estrès són fenòmens afectius i tot i ser similars no són iguals: tenen orígens, característiques, manifestacions diferents i per tant, també requereixen intervencions diferents. En aquesta formació diferenciarem emocions, sentiments i estrès i veurem estratègies per gestionar-ho amb la finalitat d’estar millor.

Objectiu

  • Conèixer tècniques per mantenir-se en un grau d’activació òptim per rendir, tenir salut i sentir-se bé.

Continguts (modificables)

  1. El grau d’activació òptim.
  2. Fenòmens afectius: emocions, sentiments i estats emocionals. Por, ràbia, alegria. El cervell que sent i el cervell que pensa.
  3. El cicle natural de les emocions. Gestió de les emocions. Gestió de la impulsivitat. La importància d’escoltar les emocions. Treure les emocions.
  4. Els sentiments. Hemisferi dret i hemisferi esquerra. La necessitat d’atendre els sentiments per estar millor. Els beneficis d’escoltar els quatre sentiments més importants. La importància de posar paraules al que sentim.
  5. Com augmentar la capacitat de gestionar millor el món intern. Tècniques centrades en la respiració. Tècniques centrades en l’atenció. El sistema parasimpàtic i el nervi vague. Variabilitat i coherència cardíaca. La importància de les relacions personals.
  6. Opcions per autoregular-los i eines disponibles al mercat.
  7. Les bases del benestar personal. Estructura, relacions i estil de vida. Dieta, son i exercici.

T'interessa
aquest curs?

Si t’interessa per la teva organització, omple el formulari i em posaré en contacte.

Responsable: Oriol Güell Custodio Finalitat: enviament de publicacions i ofertes així com correus comercials. Legitimació: el teu consentiment en aquest formulari. Destinataris: Oriol Güell Custodio. Podràs exercir els teus Drets d’Accés, Rectificació, Limitació, Oposició o Supressió de les dades a oriol.guell.custodio@copc.cat. Per a més informació consulti la nostra Política de Privacitat.

Cursos relacionats

Formació a mida

Si tens una necessitat formativa i creus que et puc ajudar, contacta. Imparteixo molts cursos que em sol·liciten a mida i altres que no estan al web, per exemple: