Cursos organització i gestió del temps

Cursos organització i gestió del temps:

 • Gestió del temps
 • Ordre a l’ordinador
 • Organització i mètode de treball
 • Gestió de les interrupcions
 • Les bases de l’organització personal
 • Pautes per prioritzar
 • El model 3×5 de gestió del temps aplicat al calendar/outlook

4 idees importants

 1. Els imprevistos no són el que penses.
 2. La importància no té res a veure amb el temps.
 3. La programació realista és la que és útil .
 4. Hem de deixar d’entendre com a normal arrossegar tasques

Continguts dels cursos organització i gestió del temps:

Gestio del temps

Gestió del temps. Aquest curs amb els anys ha tingut fills, i ara ja té néts. Conforme he anat estudiant sobre el tema, els continguts s’han anat ampliant. En aquest curs, parlo de l’agenda, de les interrupcions, de programar-se una jornada i de prioritzar. Curs ideal per persones que fan gestió i planifiquen tasques a 3-6-12 mesos vista o més i tenen agendes atapeïdes.

 

Organitzacio i metode de treball

Organització i mètode de treball. Aquest és el fill gran del curs de gestió del temps. Un curs amb cap tema conceptual, tots directament vinculats amb el dia a dia: ordre de la taula, gestió del correu electrònic, l’escriptori de l’ordinador… és el més adequat per persones que no planifiquen a més d’un mes vista i sobretot fan gestió.

 

Ordre a l'ordinador

Aquest curs va anar emergint conforme el curs de gestió del temps anava agafant cos i anava guanyant continguts a base de docència, dedicació i estudi. Tractem com estructurar les carpetes, com anomenar carpetes i documents i com trebalar amb l’escriptori i la barra de tasques. I un detall molt important, com s’ha de passar de l’estructura precurs a la postcurs; la metodologia que explico per fer el pas, en dic “el bernat pescaire”: de que calia explicar una metodologia per fer el canvi me’n vaig adonar al cap dels anys d’impartir-lo i veure les dificultats que tenien alguns assistents i que calia resoldre.

Gestió del temps i organització personal. 3 apunts:

 1. No hem de ser competitius. Hem de ser competents.
 2. Hi ha persones que confonen la urgència amb la pressa.
 3. Només hi ha una manera de fer les coses: ben fetes.

Més cursos d’organització i gestió del temps:

Organització de la feina en el teletreball. Aquest curs és l’adaptació al teletreball d’alguns dels continguts que desenvolupo als curs de gestió del temps, de mètode i de ordre a l’ordinador.

 

Bases organitzacio personal

Bases organització personal. En aquestes hores explico les idees més importants del model 3×5 que fan referència a l’agenda i a programar-se una mica. Prèviament però, cal aclarir el concepte d’imprevist.

 

Pautes per prioritzar

Pautes per prioritzar. Aquest és un tema en el que hi he dedicat moltes lectures, recerques i hores de treball i estudi. Entenc que ara puc explicar la diferència entre urgència i importància, amb els anys he vist que en general hi ha força confusió en aques tema.

3 idees sobre l’organització personal per tenir presents

 1. Compta quan temps tardes a fer les tasques i deixa de viure a la cronoarcàdia.
 2. Prou de deixar tasques per fer-les quan trobis el moment.
 3. Posa termini a tot allò que planifiquis.
El model 3x5 de gestio del temps

El model 3×5 de gestió del temps. Amb els anys he desenvolupat un model de gestió del temps que anomeno “3×5” que té algunes diferències substancials amb altres models. El model d’entrada busca solucions integrals (no que perjudiquin a altres persones), que la millor manera d’organitzar-se depèn de la quantitat i el tipus de tasques que tens, que les interrupcions poden ser punts de millora, que els sistemes d’organització té múltiples estrats, que “a les feines no hi ha imprevistos”… (tot això cal explicar-ho bé, són idees que han anat sorgint conforme explicava els continguts durant aquests darrers 20 anys).

Els continguts són orientatius. Com que treballo a mida, podem combinar el que faci falta. Baixar-me continguts en pdf

Fotografies fetes a les sessions:

Gestió del temps, Santa Coloma de Gramenet, 2022. Tres sessions, aquí la darrera preguntant en quin punt cal donar una feina per acabada; fa molts anys em van fer aquesta pregunta i la resposta que vaig donar no em va deixar satisfet. Buscant, buscant i buscant, vaig trobar la resposta.

 

Curs organització personal

Cursos organització i gestió del temps: El curs més bàsic és el que impartia aquest dia: “Les bases de l’organització personal”, Barcelona, 2020. Primera edició d’unes quantes previstes per mirar de transmetre les dees bàsiques del model d’organització personal i gestió del temps 3×5.

Curs gestió del temps

Gestió i administració del temps, Cerdanyola, 2020. En aquesta sessió vam posar nom a una matriu que ja feina unes sessions que em rondava pel cap: la matriu Alexandre. Després d’estar molts anys usant la Matriu Eisenhower, poc a poc ha anat evolucionant, he estat un temps usant l’espectre de la urgència i ara finalment, tots aquests conceptes teòrics ja tenen matriu. En el tema de la priorització, hi porto moltes hores dedicades i l’estudi dóna els seus fruits.

 

Gestió del temps

“Gestió i administració del temps”, Girona, 2020. Parlàvem de la procrastinació i de maneres de fes-hi front. La valoració a la meitat de la formació és que estem fent un bon curs, les sensacions són bones. Aquest és el curs central dels que formen part de l’àmbit de l’organització persoal i la gestió del temps.

 

Curs organització personal

Organització personal i administració del temps, Barcelona, 2020. Sessió finalitzada, toca recollir les coses. Assistens que ajusten al perfil ideal del curs, bones sensacions, bon rotllo, preguntes, aportacions…. Em sembla que vam fer un bon curs, una bona manera de començar el 2020!

 

Curs mètode de treball

El curs sobre la gestió del temps va tenir un fill al cap dels anys d’impartir-lo, “Organització i mètode de treball”. Aquí l’estava impartint a Palamós, al 2019. Darrera sessió, aquí entràvem en el tema de posar ordre als documents digitals; tinc la impressió que aquest és un tema que la majoria dels empleats que fan gestió necessiten millorar. Crec que vam fer un bon curs, em van quedar bones sensacions. Penso que si al final d’una sessió la gent aplaudeix al docent, és que anem bé!

 

Curs gestió i administració del temps

Gestió i administració del temps, Barcelona, 2019. Miro de donar l’esquena als assistents als cursos tan poc com puc, però hi ha moments en els que és inevitable. Aquí anàvem entrant en el tema de la priorització, un tema una mica més abstracte que els altres que tracto en el curs de 15 hores.

 

Curs gestió del temps

Gestió i administració del temps, Cerdanyola, 2019. Una pissarra ben gran i assistents, tot el que necessito per a poder desplegar tots els continguts de l’apartat respecte a l’agenda. Aquí, explicant les darreres idees abans d’explicar com aplicar-ho al món digital. El professorat universitari és un perfil ideal per aquest curs: classes, recerca, molta gestió, moltes tasques amb termini, moltes tasques que apareixen que no tens previstes… Sempre em reconforta rebre comentaris que diuen que el curs els ha ajudat a treballar millor i a tenir més sensació de control.

 

Curs gestió del temps

Palamós, 2019, curs de gestió del temps. A la darrera sessió vam parlar del lladres interns i la priorització; com sempre, vam tractar els conceptes urgència i importància, que sovint els assistents els costa de definir.

 

Curs mètode de treball

Organització i mètode de treball, Tarragona, 2018. Acàbavem de parlar de com posar ordre a l’espai de treball: sovint hi ha objectes a la taula o als calaixos que no aporten res, però ens hi hem acostumat i allà es queden; cal fer un “reset” i posar-se l’espai en condicions per a poder treballar bé. Tenir l’espai de treball net i endreçat també ajuda a treballar millor i contribueix a l’organització personal.

 

Curs millora organitzativa

Millora organitzativa al lloc de treball, Sabadell, 2018. Sempre hi ha reflexions per escoltar, dubtes per aclarir, aportacions a tenir en compte…

 

Taller Organització personal

Organització personal i gestió del temps, Cerdanyola, 2018. Acostumo a fer una sessió de seguiment al cap d’unes setmanes d’haver finalitzat el curs per saber com ha anat l’aplicació dels continguts. Ara tothom preparava tot allò que volia aplicar… Ens retrobarem al seguiment.

 

Taller millora organitzativa

Millora organitzativa del lloc de treball, El Masnou, 2018. Seguiment de les millores aplicades al lloc de treball; amb el temps m’he sorprès de la quantitat de coses que els assistents diuen que apliquen i la valoració que fan.

 

Curs millora organitzativa

Els cursos organització i gestió del temps també s’han nodrit de moltes notes preses durant les sessions. Explicant continguts i escoltant ala assistents s’aprèn molt. Aquí,  curs Millora organitzativa, Sabadell, 2018. Moltes vegades, els assistents fan aportacions que vull recordar; ja he après que el millor que puc fer és anotar-les al moment, moltes vegades m’ajuden a poder fer els cursos més i més a mida, amb exemples del seu dia a dia o descrivint situacions amb les que es troben habitualment.

 

Curs Organització personal

Organització personal i mètode de treball, Barcelona, 2018. Alguns dels assistents d’aquesta formació  en parlàven de que en el seu lloc de treball tot s’ha de fer, com a molt tard, pel mateix dia. I és que cada lloc de treball té la seva dinàmica; sempre miro d’ajustar-me a les necessitats individuals/col·lectices que apareixen, entenc que aquest és un dels aspectes de la formació a mida.

 

Taller organització personal

Cursos organització i gestió del temps: Curs Organització personal i gestió del temps per a professorat universitari, Barcelona, 2018. Aquí encetàvem el tema de posar ordre al arxius digitals; fins ara, encara no he trobat cap alumne que sàpiga dir-me quan li presento una estructura de carpetes si està ben feta o no. Si ningú ens ha ensenyat a fer estructures, com podem fer bones estructures pels arxius amb els que treballem? Aquest és un punt dèbil de tots els empleats amb els que fins ara he tingut l’oportunitat de treballar. I no és un tema especialment complex, amb poc temps la majoria de les persones ho entenen perfectament.