Cursos àmbit EMOCIONS / COMUNICACIÓ

Per posar ordre al món intern, tinc varis cursos i tallers adaptables per fer a mida:

  • Neurociència aplicada al món laboral
  • Gestió de les emocions
  • Gestió de l’estrès
  • El procés de dol
  • Desenvolupar l’empatia
  • Com donar les males notícies
  • Comunicació per a inspectors
  • Assertivitat
  • Parlar en públic

A continuació hi ha un document amb els continguts de cada activitat.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és Em-i-Com-1024x719.png

Per veure-ho millor, pots descarregar-te aquest mateix document a Emocions/Comunicació. Els continguts són orientatius. Com que treballo a mida, podem combinar el que faci falta.

Fotografies vinculades a les sessions que imparteixo:

“Com donar les males notícies”, Tarragona, maig 2021. 1,5 hores amb professionals de planta també del Servei d’Urgències. Vaig complementar la teoria amb exemples i vídeos de testimonis de professionals que sovint han de donar males notícies i destinataris de males notícies. Amb 1,5h s’ha d’anar al gra, cal donar poques idees centrals que puguin ser posades en pràctica de manera immediata.

La vinculació mare-fill: la base segura,  Granollers, 2020. En aquesta sessió. com sempre, els pares i les mares amb els seus petits, sovint nascuts fa pocs mesos. La idea és explicar als cuidadors principals les necessitats afectives dels nadons. John Bolwby és sempre el referent.

“Conèixer l’estrès per gestionar-lo millor”, Vic, 2020. Una hora i mitja mirant de transmetre de manera senzilla què és l’estrès, els efectes que té i continuar transmetent la idea de que no hem de normalitzar viure amb estrès, sino aspirar a viure sense estrès, , la vida és breu, passa ràpid, cal atendre les coses importants i viure-la tant bé com poguem.

“Empatia i assertivitat”, Tarragona, 2020. 5 h d’empatia i 5 hores d’assertivitat, dues habilitats que aborden terrenys diferents i que ajuden a relacionar-se millor tenint en compte el món intern de l’altre i també a un mateix.

Gestió de les emocions, Barcelona, 2020. 4 hores per definir emoció, sentiment, diferenciar fenòmens afectius similars però no iguals, parlar d’algunes de les estructures del cervell que hi tenen a veure i donar les idees més importants de la teoria de la vinculació; quan es parla d’aquests temes, inevitablement apareix Bowlby.

Taller “Treball personal”, L’Hospitalet, 2019. Setena i útlima edició del 2019. Una bona experiència ajudar a les persones a conèixe’s una mica més… El camí de l’autoconeixment, un camí que té inici i sembla no tenir final…

Com donar les males notícies, Tarragona, 2019. 2 hores explicant el protocol ilustrat amb exemples i amb l’aportació molt valuosa de testimonis, aquesta vegada també professionals. Sento que els testimonis arriben més enllà del que arriba la teoria. Aprofito l’espai que em brinda aquest peu de foto per agrair-los la seva col·laboració.

El procés de dol, Barcelona, 2019. En aquest moment parlàvem de la importància que té en els nens estar ben atesos durant la infancia i els efectes que té quan les seves necessitats és desestimen. James Barrie -autor de Peter Pan-, tal com explica Bowlby en la seva triologia, n’és un bon exemple.

La importància del vincle mare-fill, Granollers, 2019. De totes les xerrades que faig, a la que hi ha més interferències és en aquesta: l’audiència acostuma a estar formada per mares amb els seus fills nascuts fa pocs mesos; com és normal, els nens ploren xisclen, riuen… Però estan amb el seu cuidador principal; just d’això va la xerrada: de la importància d’establir un vincle segur entre el petit i el seu cuidador principal. Si cuidem bé als més petits, contribuïm a que el món sigui un lloc millor en el que conviure.

Gestió de l’estrès i com donar males notícies, Barcelona, 2019. 4 hores d’estrès i 4 hores de comunicar males notícies: 8 hores de classe plenes de bones sensacions amb un grup excel·lent!

Gestió de les emocions davant del canvi, L’Hospitalet, 2019. Minuts finals, ja havia explicat la dinàmica dels fenòmens afectius, el cicle natural de les emocions, la funció de les amígdales, la resposta de lluita o fugida, els dos límits del sistema i la importància de posar paraules al que sentim. En aquest moment demanava als assistents quines idees es queden de tots els continguts tractats, m’agrada acabar així, penso que ajuda als assistents a posar ordre a tot el que s’ha tractat.

Com donar les males notícies, Tarragona, 2018. Tot a punt per començar. M’agrada arribar abans i tenir temps per assegurar que els vídeos s’obren, el so està apunt, el punter… hi ha tasques coses per revisar… Aquesta vegada, tot va funcionar perfectament i vam poder gaudir d’una sessió que em va deixar molt bones sensacions!

Gestió de l’estrès, Barcelona, 2018. 4 hores amb un grup motivat, participatiu… 4 hores intenses: bon ritme, assimilació de continguts, preguntes, moments de broma i distensió…. Al febrer seguim amb el tema de com donar les males notícies!